Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (2020)
Re: Quebonafide - ROMANTIC PSYCHO (2020) [Zapowiedź]
nie no szokujący pionierski marketing, wymyślił se alter ego, zajebiście przekminiona sprawa, normalnie polski Ziggy Stardust tylko że sto lat później. Dziwne jeszcze, że zgodnie z najnowszą modą nie nazwał płyty "Kuba", żeby podkreślić jej osobisty charakter i swoją introwertyczną wrażliwość. Liczę jednak na kawałek pod tym tytułem.
no tak, przeciez to jest humor i inwencja artystyczna lvl chlop sie za babe przebral. nie obrazajac baby oczywiscie. szczerze mowiac pies to jebal i chuj mnie to obchodzi, ale lubie czasami z prostym ludem naprzód iść, Po życie sięgać nowe, bo to bardzo fajne jest, takie bycie razem.
ale czy ja mowie ze to musi sie podobac? sam patrze i stwierdzam spk no ok, jakby ktos powiedzial slabe, tez nie mialbym nic przeciwko, ale niektorzy tak sie zesrali z zenady jakby quebo zerzygal sie na scenie poczas koncertu na narodowym, powiedzcie czemu dla was to jest taka siara albo przyznajcie, ze wychodzi z was kompleks pl hihopu
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
tylko o co tutaj mozna się zesrać? po prostu napisali ze jest to zenujące i że chlop odkurwia jakąś dziwną szopke a wiadomo jak to sie skończy i po co to robi, moze niektórzy by chcieli zeby raperzy troche dojrzeli a nie byli ciągle glupsi od wielu sluchaczy 
Kompleksy to masz gościu Ty i to chyba zbyt grube. Aż się pokusiłem żeby po X miesiącach zobaczyć Twój post i w sumie to nie zaskoczyłeś mnie.aleksy pisze: ↑20 lut 2020, 16:08 ale czy ja mowie ze to musi sie podobac? sam patrze i stwierdzam spk no ok, jakby ktos powiedzial slabe, tez nie mialbym nic przeciwko, ale niektorzy tak sie zesrali z zenady jakby quebo zerzygal sie na scenie poczas koncertu na narodowym, powiedzcie czemu dla was to jest taka siara albo przyznajcie, ze wychodzi z was kompleks pl hihopu
A żałosne jest to:
Spoiler
Nowy wizerunek rapera odbił się w sieci szerokim echem. Nie inaczej było w przypadku osobliwego wywiadu, którego Quebonafide udzielił Dorocie Wellman i Marcinowi Prokopowi w „Dzień dobry TVN”. Wyglądający na nieco zagubionego na kanapie programu śniadaniowego raper opowiadał o swoim „nowym początku” i planach na najbliższe miesiące. W studio „Dzień dobry TVN” cieszył się, że „może być na tej samej kanapie, na której przed chwilą był zespół Mazowsze” i pozwolił prowadzącym trzymać dłonie na swoich kolanach.
Już kurwa ciekawszym sposobem zwrócenia na siebie uwagi było podpalenie się Żuroma.
Jak chce zwrócić uwagę na to, że życie to nie tylko pieniądze, używki, fury i markowe ciuchy, to niech to zrobi normalnie, bez pierdolonej promocji telewizji, internetu, czy czegokolwiek. Bo to z założenia jest jawna, napierdalająca w oczy hipokryzja. Po co to robi? A no tylko po to, żeby wypromować swój album, wyprzedać wszystkie bilety na koncerty i znowu sobie gdzieś spierdolić na jakiś czas jak mu się zachce nagrać coś, albo wyjebie już na emeryture, bo pengi będzie tyle, że będzie mógł wyjebać jaja na wszystko. Nie boli mnie to, ani nie spędza snu z powiek, jedynie jest to dla mnie żałosne. Więcej hajsu wyjebie na robienie wokół siebie szumu, zatrudnienie sztabu ludzi i promocji, niż rzeczywiście zwróci uwagę na to z jakimi się ludzie borykają problemami. Tak sam chuj do dupy jak Solarowi za sposób "promocji". Jego hajs, jego płyty, jego sprawa, ale niech nie robi z siebie pajaca, który jest kojarzony z rapem.
Pisane chaotycznie na szybko jakby co.
Czyli to jest akcja m.in dla ciebie.Niepotrzebnie się tylko dwa razy powtarzam.
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
[mention]Addicted[/mention] ty jesteś jakimś komuchem czy o co kaman? Kojarzony z rapem? Ten klawy tekst to ma być twoja przepustka do jechania po quebie pod przykrywką walki o kulturę hip hop, ta? Quebo swoimi działalnościami reprezentuję tylko i wyłącznie samego siebie, a nie jakąś "kulturę", kolektyw "raperzy" czy cokolwiek w tym stylu. Wyłącz te myślenie stadne, żyjemy w świecie indywidualności i takie przytyki są śmieszne opór.
Komuchem prędzej jesteś Ty 
I nie napisałem nic głąbie o walkę o kulture, naucz się kurwa czytać ze zrozumieniem. To, że SIŁĄ RZECZY BĘDZIE KOJARZONY Z RAPEM to jest oczywiste, bo chyba kurwa nie z goa-trance
I nie napisałem nic głąbie o walkę o kulture, naucz się kurwa czytać ze zrozumieniem. To, że SIŁĄ RZECZY BĘDZIE KOJARZONY Z RAPEM to jest oczywiste, bo chyba kurwa nie z goa-trance
Ostatnio zmieniony 20 lut 2020, 17:06 przez Addicted, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo mądre słowa.baqlashan pisze: ↑20 lut 2020, 17:04 [mention]Addicted[/mention] ty jesteś jakimś komuchem czy o co kaman? Kojarzony z rapem? Ten klawy tekst to ma być twoja przepustka do jechania po quebie pod przykrywką walki o kulturę hip hop, ta? Quebo swoimi działalnościami reprezentuję tylko i wyłącznie samego siebie, a nie jakąś "kulturę", kolektyw "raperzy" czy cokolwiek w tym stylu. Wyłącz te myślenie stadne, żyjemy w świecie indywidualności i takie przytyki są śmieszne opór.
#BOR4LIFE
^^Ja nie myślę o ludziach w kategoriach kolektywnych, tylko indywidualnych, no ale spoko masz prawo do swojej opinii
a to co se jakaś grażyna czy janusz pomyślą o hip-hopie to w ogóle nie wiem kogo interesuje, mi to lata koło huja centralnie
a to co se jakaś grażyna czy janusz pomyślą o hip-hopie to w ogóle nie wiem kogo interesuje, mi to lata koło huja centralnie
Okej, skreśl sobie to co jest po ostatnim przecinku, nadal ma to taki sam sens. Robienie z siebie pajaca.
Spoiler
pajaca
nie wiem, może trochę tani chwyt z tym marketingiem, ale utwór "Jesień" bardzo mi się podoba
Zgadzam się, oprócz słowa "te". Dla mnie pisanie "te" zamiast "to" o rzeczowniku rodzaju nijakiego w liczbie pojedynczej bardziej jest kojarzone z rapem niż quebo, bo na forach o rapie spotykam się z tym 100 razy czesciej niz gdziekolwiek. Od vnma to podlapaliscie czy skąd?Tracz pisze: ↑20 lut 2020, 17:05Bardzo mądre słowa.baqlashan pisze: ↑20 lut 2020, 17:04 [mention]Addicted[/mention] ty jesteś jakimś komuchem czy o co kaman? Kojarzony z rapem? Ten klawy tekst to ma być twoja przepustka do jechania po quebie pod przykrywką walki o kulturę hip hop, ta? Quebo swoimi działalnościami reprezentuję tylko i wyłącznie samego siebie, a nie jakąś "kulturę", kolektyw "raperzy" czy cokolwiek w tym stylu. Wyłącz te myślenie stadne, żyjemy w świecie indywidualności i takie przytyki są śmieszne opór.
No nie wiem, dla mnie bardziej żenujący jest obecny trash talking, który promuje wszystko od sportu po muzykę, modę i inne cuda na kiju.
Jakieś popierdolone konferencje pełne wulgów, chamstwa nie mające nic wspólnego ze sportem promują sport, który uczy samodyscypliny, szacunku do rywala, pokory itp. cóż za paradoks prawda? I to już nie jest żenujące, bo ktoś się powyzywa, wyciągnie brudy publicznie byś mógł się przez chwilę poczuć lepszy? Tak samo jak raperzy się beefują bo promocja płyty się zbliża ( bo samą muzyką nie potrafią się bronić, co już samo w sobie jest mega żenujące ), albo robią jakieś chujowe akcje typu solar depresja itp.
Taki Que w przeciwieństwie do wyżej wymienionych jednostek tworzy coś w niekonwencjonalny sposób i pokazuje, że można w inne sposoby się promować nie tylko wyzywając, i szukając dymu wszędzie gdzie się da byleby było głośno o nim.
W tym wszystkim jest sporo dobrego co robi, sama treść którą chcę przekazać jest bardziej ambitna niż 90% obecnych kawałków na scenie i albumów. ( nie chce mi się rozkładać tego na czynniki pierwsze, ale nawet w samym freestylu rzucił parę linijek, które dają do myślenia ) Można Kuby nie lubić za to jakich ma fanów, ale nie pamiętam kawałków, żeby robił z siebie gangstera i namawiał do robienia złych rzeczy, typ po prostu chcę być sobą i co kurwa w tym złego, że nie jest jebaną marionetką i stać go na to, żeby mógł pokazywać po trochę swoje fazy? Większość jego projektów były ambitne i są nadal, zawsze były o krok do przodu przed wszystkimi artystami na scenie w Polsce. Muzycznie komuś może się nie podobać, ale zarzucanie mu, że jego wkład i niekonwencjonalny sposób do marketingu jest żenujący to czysta ignorancja i brak docenienia współczesnych rozwiązań i metod na promocje. Potem się dziwicie, że wszystko jest na jedno kopyto, jak ktos z czymś nowym się wystawi to od razu jest brany pod lupę. Wielka szkoda, że nasze społeczeństwo jest na tyle niedowartościowane, ze wszystko co jest inne lub nowe, to jest od razu złe i beee. Przypomnijcie sobie te momenty, kiedy wasz szef prawdopodobnie skrytykował 99% waszych pomysłów, które z pewnością by lepiej wpłynęły na rozwój firmy, pracowników, płacę itp. a zostaliście zjechani zanim zdążyliście się odezwać albo dokończyć myśl. Przypomnijcie sobie, kiedy wasi rodzice prawdopodobnie nieraz Wasze pomysły obśmiali niejednokrotnie, gdy wasi znajomi śmiali się z was w momencie gdy mówiliście o marzeniach czy o rzeczach nieprzyziemnych dla nich. Pytanie czy warto być wampirem emocjonalnym jak ludzie, których tak często spotykamy na drodze.
Osobiście czekam na jakąś zajebistą puentę ze strony Que, mam nadzieję że jeszcze coś ciekawego odpierdoli. Pozdro
[mention]Addicted[/mention] props, ładny post. Jebac promocje typu solar geniusz marketingu. Wesoły chłopiec Quebonafide naoglądał się memów z żabką Pepe i tera, kurwa, kieruje caly świat introwerykow, aspolecznych i pokracznie idących przez życie ludzi, na promocji swojej kolejnej gownoplyt, a za sezon będzie napierdalal o deskorolce i graffiti - jak bedzie hajp. Pierdolony Juras Owsiak polskiego rapu, machający ulotką o słoniach jako symbolu kontrkultury, kiedy, kurwa, ludzie którzy powinni to ogarniać w poprawny sposon siedzieli po więzieniach, a potem jeszcze woodstock na zgliszczach Jarocina impreza kurwa mlodziezowego buntu zrzeszająca wszystkich kurwa ludzi po władzę. Takie bagno jak woodstock tera sie robi z rapem za sprawą tych wszystkich quebo, kizów, szpaków, bedoesow, a mi zostanie wkurwianie sie na to i słuchanie szczątek, bo zajebali coś fajnego i to zjebali
cztery żubry i dwie kurwy
Strasznie duzo zawiści w tobie. Powinieneś przejść sie do kościoła, pomodlić sie, to moze te wszystkie demony by z Ciebie wyszłyJasek pisze: ↑20 lut 2020, 17:41 [mention]Addicted[/mention] props, ładny post. Jebac promocje typu solar geniusz marketingu. Wesoły chłopiec Quebonafide naoglądał się memów z żabką Pepe i tera, kurwa, kieruje caly świat introwerykow, aspolecznych i pokracznie idących przez życie ludzi, na promocji swojej kolejnej gownoplyt, a za sezon będzie napierdalal o deskorolce i graffiti - jak bedzie hajp. Pierdolony Juras Owsiak polskiego rapu, machający ulotką o słoniach jako symbolu kontrkultury, kiedy, kurwa, ludzie którzy powinni to ogarniać w poprawny sposon siedzieli po więzieniach, a potem jeszcze woodstock na zgliszczach Jarocina impreza kurwa mlodziezowego buntu zrzeszająca wszystkich kurwa ludzi po władzę. Takie bagno jak woodstock tera sie robi z rapem za sprawą tych wszystkich quebo, kizów, szpaków, bedoesow, a mi zostanie wkurwianie sie na to i słuchanie szczątek, bo zajebali coś fajnego i to zjebali
- JoeyJoeJoe
The Chad Chłopski Rozum
Vs
The Virgin Intellectual
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
widze ze stirner mocno wjechalbaqlashan pisze:[mention]Addicted[/mention] ty jesteś jakimś komuchem czy o co kaman? Kojarzony z rapem? Ten klawy tekst to ma być twoja przepustka do jechania po quebie pod przykrywką walki o kulturę hip hop, ta? Quebo swoimi działalnościami reprezentuję tylko i wyłącznie samego siebie, a nie jakąś "kulturę", kolektyw "raperzy" czy cokolwiek w tym stylu. Wyłącz te myślenie stadne, żyjemy w świecie indywidualności i takie przytyki są śmieszne opór.
No gotowce dostępne dla każdego, więc jak coś to nie robili tego ludzi odpowiedzialni za stronę.
- oKulTywowany
XD te zdjęcia z wesela za mocne
mmmmmm pycha

This page is no longer available.